Itella hävittää 0,01 promillea kirjelähetyksistä

Aamulehti kertoo Hesarin uutista siteeraten aika huolestuttavia faktoja Itellan epäonnistumisprosenteista. Itellan “uudet” lajittelukoneet rikkovat pelkästään Helsingissä 100 kiloa postia päivässä ja vuositasolla Itella onnistuu hukkamaan noin 8 500 lähetystä. Tuohon lukuun tietenkään ei oteta mukaan sellaisia lähetyksiä, joiden ei tiedetä hukkuneen – kuinka minä voisin tietää, jos joku mainoskirje tai kenties joku tärkeämpikin kirje hukkuu matkalla.

Ongelmalliseksi tämä kirjeiden katoaminen tulee siinä vaiheessa, kun viranomaisten ja yritysten lähettämät kirjeet eivät kulje perille ja niissä annetut päivämäärät menevät umpeen ennenkö vastaanottaja tietää kaivata niitä. Ongelma on, että virallisissa kirjeissä vastaanottajan katsotaan saaneen kirjeen tiedoksi seitsemäntenä päivänä lähettämisestä huolimatta siitä milloin se saapuu perille.

Tänä keväänä Itella onnistui hukkaamaan veroilmoitukseni, mutta onneksi minä osasin kaivata sitä ja sain valokopion verotoimistosta. Ja aiemmin Itella on palauttanut tiliotteeni pariin otteeseen vastaanottaja tuntematon -merkinnällä takaisin pankkiin. Tiettävästi kaiken muun postin olen kuitenkin onnistunut saamaan perille kutakuinkin ehjänä – joskus on kirjeen kulma tai epämääräisen lähetyksen tapauksessa sivu vähän nuhjaantunut, mikä on ihan ymmärrettävää.

Itellan palveluissa on kyllä paljon hyvääkin. Nykyään päiväposti tulee täällä maaseudullakin jo vähän jälkeen yhdeksän ja lähtevän postin saa laittaa omaan postilaatikkoon noudettavaksi. Eikä sovi unohtaa kirjeiden toisen luokan ottamista normaaliin käyttöön, mikä se on suuri säästö kirjoitteleville ihmisille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s