Aloittelevan kasvissyöjän infopaketti kolahti postiluukusta

Tilasin taannoin Oikeutta Eläimille ry:n Aloittelevan kasvissyöjän infopaketin ja tämän päivän postin mukana se sitten tuli. Paksu kuori jossa useita postimerkkejä, painaa enemmän kuin perus Economy-luokan kirje.

Paketti koostuu useista lehtisistä ja Vegaaniliiton Kasvissyöntiä aloittelijoille –vihkosesta. Mukana tulleet lehtiset sisältävät kasvisruokareseptejä ja luetteloita sekä teemaan liittyvistä blogeista että painetuista julkaisuista. Varsinaisen kasvisruokasisällön lisäksi pakettiin kuuluu Oikeutta Eläimille yhdistyksen esite ja liharuokavalintojen vaikutuksista. Viimeisimpänä, mutta ei ehkä vähäisimpänä pakettiin kuuluu myöskin Sikatehtaat.fi–sivuston mainostarra – näitä tarroja näkee aina silloin tällöin kaupungilla katuvalotolpissa ja sähkökaapeissa.

En ole hylkäämässä lihansyöntiä kokonaan, olen liian laiska ja tavallinen ihminen tehdäkseni niin, mutta tietoisuus sen vaikutuksesta ympäristöön ja eläimiin saa ehkä minut silti miettimään aterioiden koostamista hieman tarkemmin ja suosimaan kokonaisvaikutukseltaan vähemmän haitallisia tuotteita. Pidän tällä hetkellä ruokapäiväkirjaa jo ihan yleisen mielenkiinnon vuoksi, joten aterioitteni “normaalikoostumus” on melko helposti selvitettävissä. Tällä hetkellä syön melko kasvispainotteisesti ja tavallaan tahtoisin syödä kasviksi vielä enemmänkin, mutta jotenkin kasvisruoistani tulee yleensä aika yksipuoleisia eikä niitä siksi jaksa niin hirveästi yksinään – liha on tavallaan mauste siinä missä vaikkapa valkosipulikin.

Mitä Oikeutta Eläimille yhdistykseen tulee, niin heidän päämääränsä ovat kunnioitettavat, mutta en laillisuusperiaatteen kannattaja kuitenkaan voi hyväksyä heidän toimintaansa liitettyjä lieveilmiöitä, kuten esimerkiksi viimeaikoina julkisuudessa olleita luvattomia sikatilakuvauksia. Tällaiset keinot voivat ehkä olla vaikuttava tapa saada asioille julkisuutta ja herättää keskustelua, mutta kyse on kuitenkin laittomasta toiminnasta eikä sellaiseen ole hyväksyttävää lähteä mukaan. Tämä on oikeastaan oleellisin syy sille, etten ole Oikeutta Eläimille yhdistyksen jäsen. En halua kuulua järjestöön, jonka toimintaan liittyy oleellisesti rikollisia lieveilmiöitä, jotka pahimmassa tapauksessa jopa vahingoittavat itse eläimiä ja tekee niiden kärsimyksistä täysin merkityksettömiä.

Aiheeseen liittyy erittäin voimakas dokkari-tyyppinen kokoelma videoita eläintenkäsittelystä maailmalla – osa tämänkin dokkarin materiaalista on muistaakseni salakuvattua, mutta vahinko on jo tapahtunut. Tämä dokkari esittelee luultavasti lihantuotannon kaikista pahimpia epäkohtia, ja siksi on muistettava, ettei lihantuotanto automaattisesti ole näin pahassa tilassa. En suosittele tätä videota alle 18-vuotiaille tai muuten herkille ihmisille tai katsottavaksi syömisen aikana (tai heti sen jälkeen). Video löytyy osoitteesta http://www.earthlings.com/.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s