Lounaani tänään

Älkää pelästykö, tästä ei ole tulossa ruokablogia.

 Goetheläisen keittiön (eli minun) onnistui tänään saada aikaan kohtuullisen hyvä lounas.

  • 20 g Pirkka Ranskalaisen sipulikeiton aineksia
  • 13 g Soyappetit soijapaloja
  • kolme tai neljä hyppysellistä pippurisekotusta

Oli melkoisen tulista, jopa minun makuuni, mutta muuten yllättävän hyvää.  Tämän kanssa voisi maistua salaattijuusto ihan kivalta. Ostinkin sitä itseasiassa tänään käydessäni CityMarketissa, mutta sitten unohdin sen jääkaappiin – tyypillistä minua.

Onnistumista tietenkin varjostaa ”raaka-aineiden” valmius ja varsinaisen kokkaamiseni yksinkertaisuus. Todellinen kokki olisi tehnyt kaiken lähtöaineista alkaen.

Jälkiruoaksi Pauligin tummapaahtoista Juhla Mokkaa. Voin vain todeta, että hukkaan menivät nekin eurot. Makuhermojeni toivuttua pääruoan tulisuudesta, voin vain sanoa, ettei Juhla Mokan tumma versio ole hintansa väärtti. Maku aika mitään sanomaton lopulta. Ei kovin voimakkaan makuista, mutta eihän sitä voi toisen paahtoasteen kahvilta odottakaan. Miksi Paulig teki Juhla Mokan tummasta paahdosta vain toisen (tarkalleen ottaen 2,5) paahtoasteen kahvia? Onko tämä kenties yritys säästää kahvissa ja luottaa siihen, että kahvi analfabeetit sortuvat ostamaan hienostunutta ”tummaa” paahtoa huomattavasti perus Juhla Mokkaa kalliimmalla? Eli jos Juhlamokkaa juon, niin perus mokalla mennään. En minä nyt kahvilassa tai tuttavalla tummaa Juhla Mokkaa suustani ala poiskaan sylkemään ja saatan juoda useammankin kupillisen, mutta en kyllä tarjoaisi kenellekään.

Tämän oli tarkoitus olla Facebook-päivitys, mutta koska pituutta olisi tullut liian paljon – olisihan se ollut teknisesti mahdollista kuitenkin – päätin kirjottaa sen tänne blogiin.

Edit: 28.4.2012: Korjattu merkkinän virheellinen tasaus.

Yksi vastaus artikkeliiin “Lounaani tänään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s