Nordqvistin tee menettää arvokkuutensa

Nordqvist on tuonut markkinoille nuorille suunnatun Easy-teesarjan, “teiniteen”, kertoo Markkinointi & Mainonta sivuillaan (OMG, mikä IHQ tee!). Varsin järkyttävää tällainen selvästi rahanahneudessa tapahtuva nuorison kosiskelu. Suomalaisten teen kulutusta voisi lisätä levittämällä tietoutta teen monimuotoisuudesta ja teehen liittyvästä kulttuurista. Teestä ei tehdä muodikasta ja suosittua juomaa pelkistämällä se euroilta maistuvaksi litkuksi.

Mihin on kadonnut se teekulttuurin oleellisesti kuuluva arvokkuus ja teen arvostus? Ovatko eurot tärkeämpiä kuin arvokkuus ja hyvä imago? Tähän asti olen pitänyt Nordqvistia kunnollisena ja arvokkaana teen toimittajana, mutta tämä imago on minun silmissäni nyt kärsinyt melkoisen inflaation. Vastaisuudessa on kai pakko etsiä muita teen valmistajia. Sääli sinällään, Nordqvistilla on monta hyvää tuotetta, mutta tällaiseen teekulttuurin alasajoon en kyllä tahdo rahoillani osallistua.

Hyvään teekulttuuriin kuuluu oleellisesti hillitty tyylikkyys, ajattomuus ja seesteisyys. Erinomainen esimerkki hyvästä ja laadukkaasta teekaupasta ja –huoneesta on Helsingissä Fredrikinkadulla toimiva The Ounce.

Ei ajatus Nordqvistin muumeistakaan kovin hyvältä tunnu.

Vastalauseena Nordqvistille taidan keittää nyt kupillisen The Ouncen Fenkoli-Marjasekoitusta.

Yksi vastaus artikkeliiin “Nordqvistin tee menettää arvokkuutensa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s