Esivanhempien jäljillä

IMG_0050Palautin eilen nipun kirjoja kirjastoon, suurinta osaa en ollut tullut edes lukeneeksi, mutta kivoja kirjoja on mukava olla olemassa lukuhalujen yllättäessä. Kirjosta mukaani päätyi Bernard Cornwell’n Kuninkaiden kuolema. Otin sen mukaani lähinnä siksi, että takakansitekstin mukaan se kertoo eräästä esi-isästäni (mikäli tarinoihin on uskominen, not), Wessexin kuningas Alfred Suuresta. Olisi vain kirjaan tarttuessa pitänyt tarkastella sitä vähän paremmin, sillä kotiin päästyäni huomasin, että tämä kirja onkin kuudes osa jostakin sarjasta – ei sitten lueta sitä.

Muistelen joskus aikoja sitten lukeneeni jotain Bernard Cornwellilta ja pitäneeni siitä, mutta en ole varma. Olen kyllä saattanut jotenkin kirjailijan mielessäni Patricia Cornwelliin, jonka kirjoja olen joskus lukenut paljonkin. Niistä ainakin pidin.

IMG_0041Kirjaston jälkeen tietenkin kahville. Kävelykadun Coffee Housessa oli iloinen yllätys, kun entinen suosikkipöytäni nurkassa oli palautettu melkein paikalleen. Viimeksi kun kävin siellä, siinä oli peliautomaatti tjsp. sen tilalla. Ennen pöytä oli kyllä kivempi, kun se oli muuta salia huomattavasti alempana, joten sinne jäi hieman piiloon ja tunnelma oli rauhallisempi ruuhkaiseen aikaan.

Coffee Housen caffè latten saa nykyään ison lisäksi myös jättikokoisena. En nyt ole lainkaan vakuuttunut, että suurempien ja suurempien annoskokojen tuominen markkinoille on ihmisten ja heidän terveytensä kannalta hyvä ratkaisu – noh, viime kädessähän ne kuluttajat lopulta kuitenkin yrittävät olla se ostamisesta päättävä palapelin osanen. Täytyy tunnustaa, että syyllistyin tuohon jättilatteen käydessäni, lähinnä koska halusin tietää kuinka iso se on. Minulle pienempikin määrä lattea olisi riittänyt tyydyttämään latten tarpeeni. Tavallisesti otan normaalin tai ison, riippuen tilanteesta ja aion niissä rajoissa kyllä pysytellä tulevaisuudessakin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s