Kuumaa kahvia, tummaa suklaata ja kevättä!

Tuomi Seminaarinmäellä Yläkaupungin Yönä 2011.Käydessäni tänään kaupassa huomasin kuinka viime päivinä kevät on todellakin ottanut vauhdilla takaisin viivästymistään, mutta mahtavatko Seminaarinmäen tuomet siltikään ennättää kukkaan Yläkaupungin Yöksi, niin kuin ovat useimmiten tainneet olla – viimeksi olivat kyllä jo kuihtumassa. Arvatkaa kuka unohti ostaa kengänpohjallisia ja kahvimaitoa, vaikka olivat ostoslistalla.

Päiväkahvin kaveriksi ostin Maraboun Premium-sarjan tummaa sulkaata (86% kaakaota). Aika vahvaa. Ei tulisi mieleenikään syödä koko 100 gramman levyä yhdeltä istumalta kahvin kera samalla tapaa kuin maitosuklaata voisi ahmia. Olen tainnut ostaa tätä joskus aiemminkin, kun aina välillä tekee mieli oikeasti tummaa suklaata.

Kotona huomioni kiinnittyi – jos olisin hyvä ja valistunut kuluttaja, olisin kiinnittänyt tähän huomiota jo kaupassa – suklaalevyn päällyspahvissa olevaan Rainforest Alliancen logoon. Suklaa on saanut logon, koska siihen käytetystä kaakaosta vähintään 30% on sertifioitua. Hmm. sadasta grammasta suklaata on kaakaota 86 g. Tästä 86 grammasta sertifioitua on siis vähintään 25,8 g eli pikkasen päälle neljännes koko tuotteen painosta. Veikkaan, että tuo 30% on sertifioidun kaakaon todellinen osuus (ellei ole huijattu ja käytetty pienempää määrää), koska pakkauksessa ei missään puhuta suuremmastakaan osuudesta. Aika pieni osuus, sanoisin. Joskus pitäisi perehtyä tuohonkin sertifikaattiin paremmin, joka on, pitkästä iästään huolimatta, minulle täysin uusi tuttavuus.

IMG_0069

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s