Rakkolaastarisotku, osa 2

Muutama päivä sitten kirjotin testaavani uutta rakkolaastaria (Rakkolaastarisotku, osa 1), Wondermin Blister Defencea. Nyt on aika vetää yhteen sen tulokset. Ensimmäisenä yönä pidin kokonaista laastaria kantapäässä ja puoliksi leikattua isonvarpaan tyvessä. Tämä kokeilu ei ollut laastarille kovin mairitteleva, sillä aamulla laastari oli irti ja molemmat palat olivat tarttuneet lakanoihin kiinni – uudelleen kiinnitys ei siis tullut kyseeseen. Seuraavaksi laitoin laastarit vastaavasti, mutta sukan alle ja pidin niitä päivän ja yön. Sukan alla laastari pysyi paikallaan, mutta sukkaa pois otettaessa se irtosi ja ei enää kiinnittynyt uudelleen.

Wonderm Blister Defence rakkolaastari ja paketti
Wonderm Blister Defence rakkolaastari ja paketti.

Itse en välttämättä käyttäisi Blister Defencea varsinaiseen rakkoon, vaan ennakointina paikassa, johon uskon rakon syntyvän. Tällaiseen käyttöön Defencen hengittävä verkkorakenne minusta sopii hyvin. Rakkojen kohdalla ennakointi on aika oleellista, jos meinaa vähällä kivulla ja vaivalla selvitä.

Wondermin hankaluus piilee oikeastaan sen kuljettamisessa; paketti ei sisällä compeedmaista suojarasiaa kuljettamista varten. Defence on myös liian suuri mahtuakseen taittamatta – taittamista en suosittele – joten sitä ei voi muiden rakkolaastarien sekaankaan laittaa. Tarvitaan siis oma laatikko; nuhjaantuva pahviaski ei kovin pitkään suojaa sisältöään.

Yhdestä blogista – hukkasin jo osoitteen – luin rakkolaastareiden pysyvyydestä, että se on varsin yleinen ongelma, mutta yleensä kyseessä on käyttäjien taidottomuus. Blogissa neuvotaan olemaan huolelinen laastarin lämmittämisessä ja varmistamaan että se on oikeasti lämminnyt eikä tekisi pahaa lämmittää sitä vielä paikalleen laittamisenkin jälkeen. Kyllähän minäkin tiesin tästä lämmittämisestä ja lämmitinkin, mutta kenties lämmitin liian vähän enkä kyllä jatkanut lämmittämistä enää kiinnittämisen jälkeen (missään ei tietääkseni sanottu tästä). Nyt sitten toissapäivänä kokeilin, kiinnittäessäni rakkolaastaria, lämmittää sitä huomattavasti tavallista pidempään ja tiedä sitten oliko tuuria vai ei, mutta kyllä se laastari tällä kertaa pysyi paremmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s