Palanut auringonpalvoja ja suklaakassi

Joku voisi pitää hammaslääkäripäivää epämiellyttävänä tai jopa kamalana, mutta ei se eilen ollut mikään ikävä kokemus, vaikka olenkin nyt viisaudenhampaan verran köykäisempi. Varsin kivuton operaatio eikä jälkisärkyjäkään ollut. Kokonaisuutena vähän epämukavampi prosessi kuin edellinen viisaudenhammas, joka poistettiin leikkaamalla. Hammaslääkärit on kivoja.

Hammaslääkärin jälkeen lähdin uimarannalle ensimmäisen kerran useampaan vuoteen. En tiedä miksi, mutta nyt vain teki niin mieli – ehkä se johtuu näin kuumasta alkukesästä. Vähän vaati totuttelua, mutta aika äkkiä sitä taas sopeutui rantaelämään pyyhkeen päällä loikoillen. Oli minulla Winksin The Ancient Mediterranean World from the stoneage to A.D. 600 -kirja mukana seurana, mutta ei sitä tullut luettua kuin parikymmentä sivua. Rantaelämä oli sen verta vilkasta ympärillä, ettei oikein pystynyt keskittymään ja kirja tuntui kaikenlisäksi hieman ikävältä rasvaisissa käsissäni. Onhan se 20 sivuakin jo jotakin, mutta uudelleen ne sivut pitää joskus lukea. Jossain vaiheessa voisin tenttiä tuon, kun aihe on mielenkiintoinen ja yleissivistykselle oleellinen. Saa nähdä milloin.

IMG_0333
Suklainen kestokassi mallia S-ryhmä. Aika hieno, vai mitä?

Kotimatkalla piipahdin pitkästä aikaa Sokoksella Mestarin herkussa ostamassa hampaanpoistoruokaa eli jäätelöä ja kivennäisvettä. Bongasin kassajonossa kivan kestokassin ja koska sellaista isoa olen välillä etsiskellyt, päädyin sen ostamaan. Onhan se toki S-ryhmän mainosta, mutta S-kirjain on onneksi aika tyylikäästi piilotettu – en edes huomannut sitä aluksi. Tässä kassissa on kahdet kantokahvat, joista toiset ovat riittävän pitkät olkapäällä kantamista varten ja toiset ovat perinteiset lyhyet. Kenties ostan vähemmän suklaata, kun minulla on suklainen ostoskassi : ) Pari vuotta sitten kirjotin kasseista pohtien erilaisten monikertakäyttöisten kassien hyviä ja huonoja puolia, ehkä kirjotusta voisi päivittää joiltain osin.

Rasvauksesta huolimatta onnistuin polttamaan itseäni mystisesti sieltä täältä. Ilmeisesti rasvaukseni ei onnistunut olemaan kovin tasainen tai sitten aurinko kiusaa minua jotenkin.

Itse kävin Tuomiojärven uimarannalla enkä käynyt uimassa, joten eilisen uutinen ei koskettanut minua lainkaan, mutta siis eilen kerrottiin vandalismista viereisellä Viitaniemen uimarannalla (IS: Jyväskylän uimarannalta löytyi …).  Joku älytön ihminen oli toimittanut uimarannalle pohjaan naulamiinoja (ei ole minun termi) eli muoviputkia joihin oli porattu ruuveja (parempi olla kuvailematta tarkemmin, etteivät ajatukset leviä) tarkoituksena saada vedessä olijat telomaan jalkansa. Liekö joku lähiseudun asukas, joka on kyllästynyt uimarannalla kävijöihin. Älytöntä touhua, jota on kuulemma harrastettu muuallakin.  On olemassa kahdenlaista vandalismia, joista toisessa vahingoitetaan omaisuutta ja toisessa aiheutetaan vahinkoa ihmisille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s