Mainontahan ei minua koske, mutta

Ainakaan tällä hetkellä mainonta eri muodoissaan ei koske Reunahuomautus-blogia ja olisin hyvin yllättynyt, jos jossain vaiheessa tulisi koskemaan, mutta kommentoin silti hieman ASML:n blogimainonnan ohjeiden luonnosta (pdf ASML:n sivulla). Näkökulmani on siis oikeastaan blogien lukijan.

Pääasiallisesti blogimainonnan ohjeistus näyttää ihan hyvältä, mutta siellä on muutama blogien seuraajien medialukutaitoa auttamattomasti aliarvoivia kohtia.

1:ksi Mitä eroa on lauseilla ”Kilpailun yhteistyökumppanit: X ja Y” ja ”Kiitos yhteistyökumppaneille, X:lle ja Y:lle” (luonnoksen sivulla 4)? – Ainakin minun aivoilleni molemmat lauseet ovat aivan yhtä selkeitä ja yksikäsitteisiä kontekstissaan.

2:ksi Kaupalliset linkit on ihan hyvä merkitä asteriskilla, mutta ei siitä minusta tarvitsisi mainita postauksen alussa. Kyllä jokainen kontekstista pystyy päättelemään, että kyse on kaupallisesta linkistä ja tällöin asteriskin selitys linkkeihin liittyvine yrityksineen riittäisi postauksen lopussakin.

3:ksi Jos mainospostaukseen liittyy korkeintaan pari kaupallista toimijaa – jotka tulevat selvästi näkyviin leipätekstistä – ei listaa postauksen lopussa minusta tarvittaisi. Useampien toimijoiden tapauksessahan tämä lisää selkeyttä.

Blogin kirjottajalta odotetaan vastuullisuutta mainontaa sisältävää postausta kirjotettaessa, mutta myös blogin lukijalta pitäisi odottaa edes keskinkertaista medialukutaitoa ja ymmärrystä.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Mainontahan ei minua koske, mutta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s