Some ja Minä, osa 1: Aikajana

Milloin voi sanoa olevansa sosiaalisen median vanha käyttäjä tai veteraani? En nyt tarkoita, että olisin mitään Tuija Aallon ja kumppanien rinnalla, vaan mietin lähinnä vuosia. Jos muistini palvelee oikein, niin ensimmäiset some-palvelut taisin ottaa käyttöön 2002 tai 2003. Sitten onkin tullut käytettyä aika montaa eri palvelua. En ole ihan varma edes mitkä näistä palveluista lopulta ovat sosiaalisen median palveluita ja mitkä vain siihen integroituvia palveluita. Jonkinlainen aikajana voisi olla vaikkapa seuraavanlainen

aikajana

 

  • 2003: Irc-Galleria. En muista milloin lakkautin tilini (2009 jälkeen).
  • 2004: Rekisteröidyin Suomi24-palveluun ja tietenkin törmäsin siellä heti yhteen koulukaveriin ja pian moneen muuhun tutustumisen arvoiseen ihmiseen. Samana vuonna aloin myös käyttämään Windows Live Messengeriä (millä nimellä se sitten olikaan silloin alussa) ja irkkaamaan pitääkseni paremmin yhteyttä chatista tulleisiin kavereihin.
  • 2007: Helmikuussa perustin Reunahuomautus-blogin Livejournaliin toisella nimellä ja melko pian siirryin WordPressiin. Reunahuomautuksen historiaan kuuluu myös lyhyt harharetki Bloggerin puolelle, mutta onneksi tulin järkiini varsin nopeasti.
    Niin ikään 2007 liityin myös Facebookkiin, Last.FM-palveluun ja Flickriin (en ottanut aktiivisesti käyttöön kuitenkaan)
  • 2010: Liityin keväällä Twitteriin. Twitter on kokoajan ollut hyvin vähäisellä käytöllä ja suurin osa käytöstä on ollut hyvin passiivista.
  • 2013: Pinterest.
  • 20XX: Monen palvelun kohdalta – etenkin kokeiluiden – en osaa sanoa, milloin otin sen käyttöön. Tällaisia palveluita ovat Spotify, Skype, Kuvake, keskustelufoorumit (esim. Sukututkimusseuran ja Juoksufoorumi), II2-kokeilu, Youtube, Delicious ja Digg.

Tämä kirjoitus on osa Some ja Minä sarjaa, joka on tarkoitus julkaista Reunahuomautuksessa peräkkäisinä päivinä. Linkit sarjan myöhempiin kirjoituksiin tulevat alle kommenttiosioon.

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Some ja Minä, osa 1: Aikajana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s