Musiikkia taivaasta

CD-levyn kansikuva.

Tänään se viimeinen tuli. Jacques Loussier Trion esittämän Bachin Goldberg variaatioiden CD-levy saapui tänään. Hieman hankalasti saatavissa tämä albumi, kun suurimmasta osasta nettikauppoja tätä tuotetta ei löydy lainkaan. Yhdestä nettikaupasta, josta jo alunperin tilasinkin, tämä löytyi luettelosta, mutta eivät he silti pystyneet sitä minulle toimittamaan. Lopulta päädyin Fuga Musiikin nettikauppaan ja sieltä pienen odottelun jälkeen sain tänään postitse levyni. Hyvää kannattaa odottaa : )

Vaikka Goldberg variaatiot löytyvätkin Spotifysta, halusin ne itselleni myös konkreettisesti  levynä, jo ihan senkin takia, että nyt minulla on laillinen kappale mp3-soitinta varten. En edelleenkään käytä Spotifyta muuten kuin tietokoneelta. Hyvää musiikkia on myös ihan kiva omistaa, mutta vain rajallisessa määrin – suurinpaan osaan riittää silti pelkkä käyttöoikeus.

Kiistanalainen tarina kertoo Bachin Goldberg variaatioiden olleen tilaustyö jollekin herralle nimeltä Goldberg. Tarinan mukaan Goldberg lievitti säännöllisen vieraansa, Venäjän suurlähettiläs kreivi Keyserlingin, unettomuutta soittamalla rentouttavaa musiikkia unettomina öinä. Unettomuusmusiikkia unettomalle. Tiedä sitten tarinan todenperäisyydestä, mutta ainakin minulle variaatiot sopivat hyvin rentoutumiseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s