Juhannus kuvin ja sanoin

Juhannusta kuvin ja sanoin, mutta etupäässä kuvin.

Vihdan tekele.
Minikokoinen vihdantekele.
Kuva: Vaatimukseni täyttävä koivunlehti
Tällainen koivunlehti täyttää minun laatuvaatimukseni.

Ajattelin juhannuksen kunniaksi tehdä vihdan; kyllähän juhannus jotain erityistä ansaitsee.  En koskaan ole oikein sisäistänyt vihdan tekoa, vaikka on sitä vuosien aikana minulle opetettu useampaankin otteeseen. Tänä vuonna katsoin ohjeita Jyrki Kasvin diaesityksestä (laitan linkin myöhemmenpään postaukseen, kunhan löydän sen) ja yritin noudattaa sitä. Ongelmaksi ei tullut ohjeen seuraaminen, vaan jotain ihan muuta. Olen kai aivan liian vaativainen koivun oksien ja lehtien suhteen, sillä vietin koivikoissa yli tunnin ja löysin vain vähän – liian vähän – vaatimuksiani tyydyttäviä oksia. Lehdissä oli aina jotain vikaa: sairaita, tuholaisia, liian pieniä, liian kitukasvuisia tai muuten outoja. Nyt kun ajattelen tarkemmin, niin en tiedä koska olen saanut tehtyä vihdan, jonka oksat ja lehdet ovat oikeasti mielyttäneet minua.

m/s Elias Lönrott
M/s Elias Lönrott

Saunaa lämmittäessä m/s Elias Lönrott kulki ohitse samoin kuin illan aikana muutaman muunkin kerran. Saunan valmistumista odotellessa tuli otettua uusi profiilivalokuva, joka leviää lähipäivinä oletettavasti kaikkiin some-profiileihini oletukseksi. Näette kuvan alempana tässä postauksessa.

Saunaranta
Näkymä järvelle saunan rappusilta kauniina juhannusaaton alkuiltana.
Kukkavati: Kukkia ja terälehtiä kellumassa vedessä.
Yksi äitini kasaamista kukkavadeista.

Juhannusaaton käännyttyä pikkuhiljaa yöttömäksi yöksi ja Kuun noustua horisontin yläpuolelle lähdin ulos kamerani kanssa pienelle kuvausretkelle. En lähtenyt mihinkään kauas ja se näyttää näin jälkikäteen olleen ihan fiksu valinta; olisi harmittanut vielä enemmän, että käteni ei ollut tarpeaksi vakaa valokuvaukseen näin hämärällä säällä. Aamuauringossa on paljon helpompi kuvata, mutta se vaatii liikkeelle lähtöä jo aamukolmelta.

Pilviä iltataivaalla.
Pilviä iltataivaalla. Minulla jonkinlainen outo mieliteko kuvata pilviä. Enkä edes ole mikään sää- tai taivasharrastaja.
Juhannusaaton täysikuu mustavalkoisena.
Juhannusaaton täysikuu mustavalkoisena. Huomatkaa, ettei kyse ole superkuusta!
Viimeiset merkit juhannusyön auringosta. Auringonlaskun pilviä.
Auringonlaskun viimeiset rippeet kuvattuna maastoliikuntakeskuksessa.
Rappiossa on jotain viehättävää, vaikka se onkin epäjärjestystä.
Rappiossa on jotain oudolla tavalla viehättävää ja kiehtovaa, vaikka se onkin erittäin epätoivottu ilmiö.
Golfkenttämainen näkymä maastoliikuntakeskuksessa
Golfkenttä?
Leirikirkon portaat.
Leirikirkon portaat kauniissa mäntymaastossa. Tässä vaiheessa valoa oli vielä riittävästi kuvaamiseen.

Kiviä leirikirkon penkkien päissä.
Liekö saarna ollut erityisen pitkä viimeksi, kun osa kirkkokansasta on kivettynyt. Toinen vaihtoehto olisi, että saarna oli jotenkin voimakas ja järkyttävä.

Saarnatuoli.
Saarnatuoli eli se ainoa tuoli, jossa ei tarvitse istua. Minun osaltani ei tarvitse myöskään seisoa.

Kuvauskierrokseni päätyttyä joskus puolenyön jälkeen juhannuspäivänä siis teki mieleni kastautua järvessä. En uinut, mutta kastauduin pikaisesti. En olekaan käynyt järvessä muutaman vuoteen, muistaakseni. Ei minua suuremmalti innosta nytkään. Olin vain hieman utelias, kun S on pariin otteeseen hehkuttanut järviuinnin mahtavuutta. Kyllähän se ihoa hieman pehmittää, mutta ei se nyt niin hienoa minusta ole. Ehkä se on minulle liian selkeä itsestäänselvyys, kun olen kasvanut järven rannalla.

Uusi profiilikuvani
Tässä se ylempänä mainitsemani uusi profiilikuva tai siis sen peruskuva, josta leikkaan sopivan kokoiset profiilikuvat eri palveluihin.

Ennustin torstaina, että juhannuksen aikana (torstai-illasta sunnuntai-iltaan) kuolee 12 ihmistä, mutta näytän syyllistyneen suomalaisten aliarvioimiseen jälleen kerran. Tätä kirjottaessani on juhannusruumiita jo paljastunut 11 kappaletta (HS: Ainakin 11 ihmistä on kuollut juhannuksen onnettomuuksissa).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s