Rajuilman jälkeen pimeys

IMG_0423

Tässä on nyt kulunut pieni hetki ilman Internetiä, kun eilisen Elvin päivän rajuilman ukkonen iski puhelinlinjaan ja korjausta piti odotella tähän aamupäivään asti. Olen hieman yllättynyt, että huolimatta ukkosen voimakkuudesta ja suuresta vaikutusalueesta, huoltomies tuli näinkin nopeaan paikalle. Liekö sitten suurin osa vasta tänään ilmotellut vioista, kun me ilmotettiin jo eilen illalla.

Meillä kotona ei tullut muita vahinkoja, kuin puhelinpistorasia, joka lensi kuuluvan poksahduksen saattelemani aika kauas seinästä. Onneksi nettipiuha oli tavalliseen ukkostapaan irti. Eipä ole tällaista tapausta omalle kohdalleni sattunut, mutta kertahan se ensimmäinenkin on ja toivottavasti myös viimeinen.

IMG_0413
Rankka sade sai tien ja osan pihaa tulvimaan. Kuvattu märän ikkunan läpi.
IMG_0416
Tulvivaa tietä. Onneksi oja tien vierellä vetää, mutta ei sekään silti tarpeaksi nopeaan.

Ilman nettiä on ihan hyvin tullut toimeen – ei ollut kuin sen vajaat 20 tuntia : ) – mitä nyt on ollut vähän ikävä muutamia kavereita, joiden kanssa ei viitsi alkaa puhelimessa juoruamaan monistakaan syistä. Joitain hassuja kulttuurieroja olen tosin huomannut. Kun haluan tietää mitä maailmalla tai missä hyvänsä on tapahtunut, minun pitää avata TV tai radio ja odottaa uutisia saadakseni hyvin rajallisen koosteen maailman tapahtumista. Kyllähän tälläkin tulee toimeen, mutta mielenkiintoisimmista jutuista kaipaisi lisätietoja, joita ei ole niin vain saatavilla ilman nettiä. Onko netti opettanut minut liian hyvään?

IMG_0421
Sateen taottua maailma täyttyä vesihöyrystä.
IMG_0438
Sateen runtelemia ruusuja, edelleen upeissa väreissä.
IMG_0447
Vesipisaroita lumimarjapensaan lehdillä.
IMG_0448
Vesipisaroita syreenin lehdellä.
IMG_0431
Sateen jälkeen koivukuja kuivui nopeasti edelleen hyvin tukalissa lämpötiloissa.

Nettikatkon aikana mm. luin vanhoja Karvinen-sarjakuvia, joita minulle lapsuudessa tilattiin useamman vuoden ajan. Kuten kuvasta näkyy, sain joskus päähäni liimata lehdet vuosikerroiksi. Kätevää, eikö totta : ) Mieli olisi tehnyt myös lukea jotain kirjaa, mutta katseltuani hetken kirjahyllyäni luovuin ajatuksesta. Ei jaksanut.

IMG_0452
Kuvassa yhteen liimattuna vuosikertana vuoden 1993 Karviset.

Integroimiskaavat saivat myös ihan kohtuullisesti huomiota, mitä ne kyllä ansaitsevatkin ottaen huomioon, että yritän heinäkuun aikana käydä läpi yhden matikan kurssin tenttiäkseni sen syksyllä. Tuntuu siltä, että osaan ne kaavat vanhastaan ulkoa, mutta parempi kerrata niitä vielä jonkin aikaa, ennenkö siirryn eteenpäin.

IMG_0455

Värikuvakasvion satunnainen aukeama ja sen päällä yksi integrointikaavojen oppimiskorteista.

Alkukeväästä ajattelin S:n ja heikon kasvintuntemuksen innoittamana koota tänä kesänä jonkin herbaariotyyppisen kokoelman parantaakseni kasvien tuntemista, mutta en ole sellaiseen vielä uhrannut hetkeäkään – luultavasti en tule tekemään kasviota. Selailin Eino Kärjen vuonna 1955 toimittamaa Värikuvakasvio-teosta ja totesin, että jotain hajua minulla sentään vielä oli kasveista. Kävin läpi järvien rantojen yleisimpiä kasveja -luetteloa ja sen kasveista suurimman osan tunnistin nähtyäni nimen ja sivun jolta ko. kasvi löytyy. En kyllä olisi osannut nimetä tutuiksi tunnistamiani kasveja eli tunnistamistaitoni on tällä hetkellä hyvin teoreettinen.

Oikeastaan nettikatkon aikaisista asioista, vain sarjakuvien lukeminen on sellainen asia, jota en luultavasti olisi tullut tehneeksi netin toimiessa normaalisti. Luen Karvisia lehtinä lähinnä ukonilmojen aikaan, kun ei voi pitää sähköjä päällä. Netistä tulee kyllä aika usein selattua sarjakuvia (Garfield, Dilbert, XKCD sekä tietenkin Hesarin Viivi ja Wagner, Wumo ja Fingerpori) välihetkien virikkeenä.

Oliko nettikatko iso juttu? – No ei ollut.
Oppiko katkon aikana mitään uutta? – No ei oppinut.
Traumatisoiduitko? – EN :D
Heti uudestaan? – Toivottavasti ei.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s