Spotifyn katoavat kappaleet

Huomaa! Tämän postauksen linkit johtavat maksulliseen Spotify-palveluun, mutta kirjoittajaa ei tästä mitenkään hyvitetä.

Viimeisimmän Spotify-ohjelman päivityksen jälkeen olen kiinnittänyt huomiota raitojen kuunteluoikeuksien katoamiseen. Käytössäni on Win7 versio Spotifysta ja vertailun vuoksi olen katsonut soittolistojani läpi myös Spotify WebPlayeristakin, vaikka en sitä aktiivisesti ole koskaan käyttänytkään. Tietääkseni en ole ylittänyt mitään rajoituksiakaan, sillä minulla on käytössäni Spotify Unlimited ja se umpeutuu vasta lokakuussa. Toivottavasti raidat tulevat pikaisesti takaisin.

Pikaisella nettisurffailulla saan huomata, että moni muukin on tähän asiaan kiinnittänyt huomiota ja jo pari kuukautta aiemmin. Minä kiinnitin huomiota vasta eilen. Eräässä Spotifyn foorumin keskustelussa epäiltiin syyksi, että artisti tai julkaisija on vetänyt ko. Kappaleet pois palvelusta, mikä toki on mahdollista, mutta ainakaan aivan kaikissa tapauksissa tämä ei tunnu mitenkään loogiselta. Mitä järkeä on esimerkiksi poistaa osa yhdestä albumista (esim. Brandenburg Concertos, 1989) tai poistetaan raita toisesta osasta palvelua, minun tapauksessa WebPlayerista, mutta annetaan sen saman raidan olla soitettavissa varsinaisella Spotifylla (esim. Edward Mayan Stereo Love – feat. Vika Jigulina). Tokihan artisteilla ja julkaisijoilla on oikeus vetää musiikkia pois palvelusta, mutta jos yhtä aikaa saatavuuden heikentämisen kanssa sitten vielä valitetaan piratismista, niin kuulostaa ihan äänilevyteollisuuden logiikalta, mikä ei kyllä tee hyvää Spotifyn maineelle.

Huvittavaa, että WebPlayerissa saa Pitbullin esittämä Took My Love Explicit-merkinnän, vaikka se nyt ei minusta ole lainkaan pahimmasta päästä. Sanoisin, että esimerkiksi Innan J’Adore tai David Guettan Turn Me On ovat paljon pahempia. Niin ja miksiköhän itse Spotify-ohjelma ei näytä Explicit-merkintää.

En löytänyt Took My Lovesta musiikkivideota Youtubesta, mutta saatte tähän ainakin Innan J’Adoresta ja David Guettan Turn Me On -kappaleista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s