Ruudun täydeltä kahvia

Cafe Latte
Cafe Latte. Muistaakseni Jyväskylän isommassa Coffee Housessa.

Kahvi, tuo taivaallinen juoma, joka on villinnyt eurooppalaisia 1600-luvulta alkaen, on suosikki juomani, kuten pitkäaikaisimmat lukijani ja ystäväni tietävät. Juon sitä niin mustana kuin maidollakin ja joskus jopa kermalla. Kahvi maustamattomalla soijamaidolla (juon kyllä yleensä ihan normi rasvattomalla) maistuu aika hyvältä – useimmiten tilaan cafe latenkin soijamaitoon tehtynä. Minusta kahvi sopii aivan yhtä hyvin ruokajuomaksi kuin pikkupurtavankin seuraksi tai jopa ihan yksistäänkin nautituksi herkuksi. Pelkästään mustaa kahvia nauttiessa tulee kyllä helposti huono olo – minäkään en ole ruostumatonta ja haponkestävää terästä – joten yleensä täydennän kahvia ainakin keksillä.

Tämän hetkisiä suosikkikahviloitani Jyväskylässä ovat isompi Coffee House Kävelykadulla, Mummin pullapuoti (kondiotorio) Kauppakeskus Forumissa ja Caffitella Keljonkauppakeskuksessa. Jyväskylän matkakeskuksen Picnic on myös kiva paikka, jossa yleensä tulee kyllä käytyä patonkien takia, vaikka silloinkin kahvi tulee aina otettua. Viimeaikona on kyllä tullut käytyä aika harvoin kahvilla missään, mutta nuo ovat edelleen listalla ykkösenä. Ehkä taas syksyllä ja talvella voisi oppia käymään kahvilla ja nauttimaan siitä kokemuksesta. Talven lumimyrskyn keskellä kuuma ja väkevä kahvi maistuu uskomattoman hyvältä.

Ylen Areenassa on katsottavissa (7.8.2013 saakka) Näitä maailma juo (Global Drinks) -sarjan ensimmäinen osa, joka käsittelee kahvia. Oikein kiva 52 minuutin mittainen dokumentti, jossa perehdytään ensin kahvin tuotantopuoleen ja sitten markkinoihin ja viimeiseksi kahvikulttuuriin ja sen muutoksiin. 52 minuuttia on kyllä ihan liian vähän aikaa, jotta noita kaikki voisi käsitellä edes jollain kiitettävällä syvyydellä, mutta saihan tuosta ihan kattavan kuvan aiheesta. Jokainen voi sitten jatkaa tuon dokkarin jälkeen siihen suuntaan, joka vaikuttaa kaikista mielenkiintoisimmalta.

Seuraavassa Youtubesta löytyviä kahvimainoksia soittolistaksi koostettuna. Soittolista päivittyy aina silloin tällöin, mutta nyt julkaisun hetkellä siellä on reilut 40 mainosta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s