Miksi kaikki pitää kytkeä?

Päivän vitsi löytyy Verkkouutisten sivuilta. Uutisessa kerrotaan, että turhan kallis vessa on hakkeroitavissa, koska vessan toimintoja eli taustamusiikkia, hajusteita ja huuhtelua voidaan ohjata Android-puhelimella.

Minua on aina suuresti ihmetyttänyt insinöörien ja visionäärien kyltymätön hinku yhdistellä kaikenmaailman laitteita nettiin tai tehdä niitä muilla tavoin etäkäytettäväksi, vaikka käyttö kuitenkin tapahtuu paikan päältä. Jos vessan haluaa huuhdella tai säätä taustamusiikkia, niin kyllä silloin varmaan on vessassa eikä toisella puolen maailmaa. Mitä hygieniaan tulee, niin onko hygienistä käsitellä kännykkää vessassa verrattuna vessan tavalliseen huuhteluun? Jos hygieniaa halutaan parantaa, niin voisihan huuhtelun laittaa toimivaan vaikka jalkapolkimella. Vessan automatiikan ohjauksen, ja miksei myös huuhtelunkin, voisi toteuttaa helposti puhdistettavalla (tai itsepuhdistuvalla) kosketusnäytöllä.  Tadaa. Kännykän tarve eliminoitu. Tosin eihän sitä täydellisesti toimivaa perusvessaakaan kännykällä tai elektroniikalla ohjata.

Joissain tapauksissa talon sisäinen järjestelmien välinen tietoverkko voisi olla ihan kätevä, mutta ei siitäkään tarvitsisi ulkoverkkoon kytkeä mitenkään. Korkeintaan lähettäisi yksisuuntaisen viestikanavan kautta raportteja ja hälytyksiä omistajalle. Myönnetään, että etäohjaukselle voi olla jotain järkeviäkin sovelluksia, kuten vaikka loma-asunnon lämpöjen päällepistäminen, mutta tähänkin liittyy riskejä – pitäisi toteuttaa täysin erillään muusta tietotekniikasta.

Haluan, että minun jääkaappini, vessani ja kahvinkeittimeni ovat aina tyhmiä tai ainakin verkottomia.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Miksi kaikki pitää kytkeä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s