The Geocacher in the Bushes – Kätköilijä puskissa

Historian lehdet kertovat, että P altisti minut geokätköilylle täällä Jyväskylässä elokuun 27. päivänä vuonna 2011, mutta ilmeisesti itämisaika on aika tarkalleen vuosi; ensimmäisen geokätköni hain vuotta myöhemmin 21. päivänä elokuuta.

The Groundspeak Geocaching Logo is a registered trademark of Groundspeak, Inc. Used with permission.

Ensimmäinen vuoteni eteni aika hitaasti löytömäärän vaihdellessa maaliskuun nollasta marraskuun 54 kätköön. Alkuinnostus ei hiipunut, mutta talvikätköily ei niin hirveästi innostanut. Ehkä ensitalvena kätköilen enemmän, kun olen entistä pahemmin koukussa. Eräs kätköilijä Keuruun ystävänpäivämiitissä varoittikin, että geokätköilyssä uppoaa aina vain syvemmälle harrastuksen syövereihin vailla toivoakaan pelastuksesta.

Minulle geokätköily on ensisijaisesti epätoivoinen yritys harrastaa liikuntaa. Tässä mielessä harrastus on palvellut välttävästi; kätköilytiheydessä ja sitä myöten liikunnan tiheydessä on toivomisen varaa. Kyseessä on hyvin antoisa liikuntamuoto, kun maisemat vaihtuvat jatkuvasti ja lähes jokaisella kätköllä on jollain tapaa mielenkiintoinen ympäristö. Kätkö on myös aina, ympäristöstä riippumatta, palkitsevaa löytää, etenkin jos se on ollut vaikea tapaus. Huvittavaa, että vaikeaksi arvioitujen D3+ kätköjen lisäksi monet D1 ja D1,5 kätköt ovat aika vaikeita; vaatii yllättävän paljon olla etsimättä liian vaikeista paikoista.

Miellekartta geokätköilystä
Mindmap geokätköilystä. Kuva aukeaa isompana Flickr-palvelussa klikkaamalla kuvaa.

Yksi ehkä vaikuttavimmista kätköilykokemuksistani oli luonnonkaunis jyrkkäreunaisesta jokilaaksosta löytyvä lehto. Lehto oli niin tiheäkasvuinen, että siellä käveleminen oli täysin mahdoton ajatuskin, joten päädyin kävelemään ensimmäiseltä kätköltä toiselle jokea pitkin. Se oli aivan mahtava kokemus, kun kaikkialla oli puhdasta vehreyttä ja jopa valo oli maagisen vihreää. Jälkeenpäin minua harmittaa, ettei minulla ollut silloin kameraa mukana – nykyään kannan pokkaria aina kätköillessäni – mutta en kyllä ole varma, olisiko kamera pystynyt tallentamaan tuosta taianomaisesta miljööstä ja hetkestä yhtään mitään. Voisin kyllä jonain päivänä käydä kokeilemassa kuvaamista; tämä aiemmin minulle täysin tuntematon paikka on melko lähellä.

Olen koonnut viimeisimpien georetkieni kuvia Facebookissa Geopolkujen varsilta -albumiin. Jos asetukset nyt ovat oikein, voit katsella niitä kuvia riippumatta siitä, onko Sinulla tunnuksia Facebookissa vaiko ei.

Seuraavassa valikoituja tilastokuvia Geocache.fi-palvelusta otettuna niitä varten, joita aihe saattaa kiinnostaa. Kuvat on poimittu 21.8.2013 kello 10.30.

Tiivistelmä tilastoista

Löytömäärän kehitys ja löytöjen määrä kuukausittain

Löydöt tyypeittäin ja vuosittain

Löytöjen päivittäiset määrät

Löytöjen ja maaston vaikeusasteet

Löytöjen määrä maakunnittain

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s