Tärkeitä ostoksia

Time/system A5 Memory -vuosipaketti vuodelle 2014.
Time/system A5 Memory -vuosipaketti vuodelle 2014 sopii kätevästi Ajaston Wegan sisuksiin.

Alkuviikosta totesin, että nyt on aika ostaa kalenteri vuodelle 2014, mikäli niitä on jo myynnissä. Kävin pari päivää sitten Jyväskylän Suomalaisessa katsomassa ja olihan siellä jo useampaa sorttia. Valitettavasti kansiomallisten kalentereiden sisuksia oli aika niukalti saatavissa, vaikka kansiomallisia kalentereita oli kyllä useampaa sorttia. Onneksi minulle sopivaa mallia kuitenkin löytyi. Tämän vuoden kalenterini on Ajaston Wega, mutta sitä ei en kaupanhyllystä löytänyt. Onneksi Wegan kansiin sopii yhtä hyvin Time/Systemin A5 Memory, joka on sisuksiltaan suurin piirtein identtinen Wegan kanssa. Wegan kansien väliin mahtuu kätevästi yhtä aikaa molemmat kalenterit ongelmitta, joten voin kätevästi pitää molempia mukana marraskuun puoliväliin saakka. Memory alkaa viikosta 46/2013.

Time/system A5 Memoryn viikkoaukeama.
Time/system A5 Memoryn viikkoaukeama.
Keskikirjastojen uusi aikuisille tarkoitettu kirjastokortti.
Keskikirjastojen uusi aikuiselle tarkoitettu kirjastokortti on aika tyylikäs, ainakin verrattuna edellisiin.

Kalenteriostosten lisäksi oli vuorossa vierailu Jyväskylän kaupunginkirjastossa, joka on nyt taas auki kirjaston siirryttyä Keskikirjastot-järjestelmään (nettisivu toiminee ensiviikosta alkaen). Minulla on aiemmin ollut kirjastokortti kolmeen eri kirjastoon ja kaksi näistä kuuluu nykyään Keskikirjastoihin, joten minulle tuli tilaisuus luopua yhdestä kortista ja tietenkin vaihdoin yhdistämisen yhteydessä molemmat kirjastokortit uuteen huomattavasti edeltäjiään tyylikkäämpään korttiin. Kirjastossa oli kiva kierrellä pitkästä aikaa, vaikka en tullut kuin yhden niteen lainanneeksi. Oli kyllä vähän orpo olo, kun täytyi muistella tietokoneen käyttämisen sijasta, mitä kirjoja on olemassa ja miten ne on luokiteltu YKL:ssa ja hyllytetty Jyväskylässä.

Jo hyvän aikaa sitten jouduin hankkimaan uuden handsfreen Nokian C1-01 puhelimeeni. Vanhasta meni johto rikki siitä liittimen vierestä, missä se joutuu kaikista suurimman rasituksen uhriksi. Yritin aluksi teipata sen hätäkorjauksena, mutta huonoin tuloksin. Nettiselailuni tulokset olivat huonot, sillä en uskaltanut niiden perusteella tilata, kun en kuvauksien perusteella pystynyt sanomaan varmaksi sopivuudesta noin antiikkiseen puhelimeen. Täytyi siis kääntyä Midaren myyjän puoleen ja sieltä löytyikin vaivattomasti Stereo Headset WH-902. Parasta tässä kaupassa oli vielä se, että sain headsetin heti mukaani, ilman toimituksen odottelua. Pitkiä (SS:n kanssa useamman tunnin) puheluita harrastavana ihmisenä on handsfree aika pakollinen lisävarustus, kun ei voi, eikä jaksa, pitää puhelinta kokoaikaa korvalla – kädet tarvitaan muitten juttujen tekoon. Multitasking <3 Palautteen mukaan tuossa handsfreessä on ongelmana huono mikki, mutta kyllä se kuitenkin auttavasti toimii. Ainakin suurin osa puheestani on ymmärrettävää. Ääni itselle on ihan hyvä. Tuo toimii myös MP3-soittimen ja tietokoneen kuulokkeina – vanha ei toiminut.

Uusi handsfreeni nokialaiseen.
Uusi handsfreeni nokialaiseen. En tulisi toimeen ilman sitä!

Olen käyttänyt samaa nahkaista vyökoteloa eri kännykälläni jo varmaan 15 vuotta (ensimmäisestä kännykästäni alkaen), mutta tänä syksynä vanha alkoi olla jo niin risa, että oli pakko ostaa uusi. Vanhaa kyllä aion käyttää aina silloin tällöin, kun haluan kotelon olevan huomaamaton mustien housujen kanssa. Ei siitä enää jokapäiväiseen käyttöön ole. Uusi on Gollan Phone Wallet Dalton -vyökotelo. Kotelo on hieman iso minun puhelimelleni, mutta en onnistunut löytämään sopivampaa. Ei se silti ongelma ole. Mukana tuli pieni pala valkoista vaahtomuovia, jonka jätin kotelon sisälle täyttämään ylimääräisen tilan. Kotelossa on etupuolella läpän alla paikka kolmelle kortille, mutta en pidä niissä yhtäkään korttia, koska jostain syystä pelkään hukkaavani jonkun niistä, sillä kotelot aukeavat sivulle päin. Takana on vetoketjullinen tasku, jonne uskaltaisin tarpeen tullen pistää esimerkiksi pankkikortin – tällaista tarvetta varmaan harvoin tulee, kun kuljen yleensä lompakon kanssa. Ainiin, pitäisi muuten ostaa uusi lompakko, kun vanha on aika risa, vaikka ei ole vielä edes täyttä vuotta ollut käytössä. Kuinkahan kauan tuo Dalton kestää, kun käyttämättömien korttitaskujen ompeleet ovat jo rispaantuneet? Ei varmaan yhtä kauan, kuin tuo edellinen.

Gollan Dalton-kännykkäkotelon etupuoli.
Gollan Dalton-kännykkäkotelon etupuoli. Mitähän tuo ”Helsinki Chicago Tokya” oikein tuossa tarkottaa, kun kyse on kuitenkin nettisivujen mukaan Daltonista?
Gollan Daltonin sisäpuoli korttitaskuineen.
Gollan Daltionin sisäpuoli korttitaskuineen. Huomatkaa korttitaskujen reunojen ompeleiden langanpätkät. Kuuluvatkohan ne designiin?

Jälkihuomautus: Tämän blogin kirjoittajalla ei ole mitään yhteyttä mainittuihin tuotemerkkeihin, valmistajiin tai kauppoihin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s