Ei ohjeita meille amatööreille

Hesarin Nyt-liite kertoo, että Asiakkuusmarkkinointiliitto on luopunut hankkeestaan laatia amatööribloggaajille ohjeistus mainonnasta blogimerkintöjen yhdessä. ASML oli kuulemma saanut asiasta liikaa kriittistä palautetta ja esityksiä niin suurista väljyyksistä, että nykytilasta olisi käytännössä tullut normien mukainen. Vaikka mainonta ei kosketakaan minun blogiani – kaikki postaukseni ovat olleet täydellisesti omiani – olen tähän päätökseen varsin tyytyväinen. Ilmaisin jo alkukesästä hämmennykseni ja tyytymättömyyteni silloin julkitulleeseen ASML:n ehdotukseen ohjeista. Niiden lähtökohtana oli, että blogien lukijoiden sisälukutaito arvioidaan nollaksi. Muutamat silloin esille nostamani kohdat voitte kommentteineen lukea aiemmasta postauksestani.

Blogin kirjoittajalla on vastuunsa tuoda selkeästi esille, mikäli postaus on toteutettu jollain tavalla yhteistyössä muiden toimijoiden, kaupallisten tai muiden, kanssa. Tämä ei tarkoita osapuolten tuomista julki ns. ranskalaisin viivoin tai muuten tekstiin sopimattomalla tökeröllä ilmauksella. Lukijalle jääköön vastuu siitä, että hän ymmärtää lukemansa tekstin sisällön riittävällä tarkkuudella.

Linkkivinkki: Uutiset: Mainonnan tunnistettavuus blogeissa (Kirjasfaari.fi). Tästä kannattaa lukea etenkin Kilpailu- ja Kuluttajaviraston (KKV) linjausluonnos ja etenkin sen kohta numero 4.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s