Olen mobiilin teknologian vanki

Minulla on kalenteri, muistikirja, romaani, sanomalehti, aikakauslehti,tabletti, kännykkä, MP3-soitin, kamera, laskukone ja rannekello. Kaikki mainitut ovat luonteeltaan mobiileja ja myös esimerkkejä oman aikansa teknologisesta kehityksestä. Mobiiliteknologia (yhteenkirjotettuna) on ollut jo aika pitkään hypetyksen kohteena, mutta onko se nyt sitten lopulta niin ihmeellistä. Mobiiliteknologiassa on lopulta kyse vain siitä, että tämän hetken teknisen kehityksen tuloksia yhdistetään satoja tai jopa tuhansia vuosia vanhoihin mobiileihin keksintöihin. Paljon oleellisempi hypetyksen kohde löytyisi mobiileista ratkaisuista, jotka rakentuvat mobiilin teknologian eri muotojen (Mesopotamia 3300 eaa — Suomi 2013) päälle. Kyllähän tätäkin hypetetään, mutta aika vähän verrattuna siihen kuinka media suorastaan kuolaa aina viimeisimmän älypuhelimen ja tabin perään kertomatta konkreettisista hyödyistä. Netissä surffailu, some ja sähköposti eivät ole riittäviä hyötyjä. Jotain oleellisempaa sen olla pitää. Quantified Self -tyypeillä on joitain ihan kivoja ajatuksia, mutta moni niistäkin on lopulta sellaisia, että mobiiliteknologia on vain kermaa kakun päällä.
Minä olen pitkän miettimisen ja skeptisyyden jälkeen hankkinut itselleni tabin, Samsung Galaxy S3:n 7″ näytöllä. En lopulta osaa sanoa kuinka paljon oikeaa käyttöä tälle tulee, mutta sen näkee sitten. Tällä hetkellä olen ladannut tälle tabille sen tuiki tärkeän Facebookin lisäksi myös Twitterin, Opera-selaimen, Ampparit.comin mobiiliversion ja pari geokätköilyjuttua. Niin ja tietenki olen asentanut virustorjunnan eli Avastin, joka on minulle entuudestaan jo tuttu kaikista ylläpitämistäni läppäreistä ja pöytäkoneista. En aio tässäkään asiassa olla yksi sitä suurta ajattelemattomien harmaata massaa. Kaikkea esiasennettua tarpeetonta roskaa tämän tabletin sisuksista löytyy enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Miksiköhän valmistaja haluaa tunkea koneen täydeltä kaikkea ”kivaa”, josta kuitenkin vain pieni osa päätyy käyttöön? Pelkkä Google Play ja virustorjunta olisivat tässä tapauksessa olleet ihan riittävät tabletin käyttöönottamisen kannalta. Toisaalta, Playta on kyllä sanottu tavalliselle käyttäjälle vaaralliseksi palveluksi virus- ja troijalaisongelmien takia.
Onneksi kirjan kannet saa laitettua kiinni, lehdet taiteltua kasaan, tabletista ja puhelimesta saa virran pois päältä, MP3-soittimen ja kameran voi jättää tarvittaessa pöydälle tai laukkuun ja laskukonetta ei muutenkaan tarvitse kuin satunnaisesti. Todellisen ongelman muodostaa siis kalenteri, joka dominoi ihmisen eloa myös ollessaan suljettuna. Rannekello ei yleensä orjuuta ketään.
Tämä merkintä on naputeltu laadittu kokonaan tabilla käyttäen WordPressin sovellusta. Lisäisin tähän postaukseen valokuvan, jos vain osaisin lisätä sellaisen niin, että kuva itse päätyisi Flickr-palveluun blogin oman gallerian sijasta. Toinen vaihtoehto tietenkin olisi, että keksisin kuinka tähän voi liittää Flickrissä jo entuudestaan olevan kuvan. Toivottavasti tähän löytyy vielä jonkin sortin ratkaisu, muuten tulee tabilla kovin kuvattomia postauksia.

Huomautetaan, että kirjoittaja ei ole saanut tästä postauksesta mitään hyvitystä eikä hän ole mitenkään tekemisissä ym. tuotemerkkien omistajien kanssa. Kirjoittajan mielipiteet ovat hänen omiaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s