Tubettajat, keitä he ovat?

Katselin juuri Areenasta Dokumenttiprojekti-sarjaan kuuluvan dokkarin nimeltä Tubettajat (katseltavissa 20.11.2013 saakka). Dokkarin nimen perusteella odotin tämän kertovan laaja-alaisemmin suomalaisista tubettajista ja siksi olenkin vähän pettynyt, kun tämä keskittyykin vain niin sanottuihin syrjäytyneisiin ja heidän tubettamiseen.

Dokkarin antaa tubettajista vääristyneen kuvan, sillä eivät läheskään kaikki ole kuvatunlaisia epämääräisiä ja syrjäytyneitä alkoholisteja. Salonkikelpoisesta suomalaisesta tubettajasta käy esimerkiksi Soikku, joka on tunnettu läpi koko suomalaisen somekentän. Tarkemmin en ala esittelemään tubettajia, kun en heitä sen enempää seuraa. Joukkoon ja Internettiin sopii monenlaisia persoonia.

Sisällöltään dokkari on kyllä ihan mielenkiintoinen ja hyvin tehty, mikäli unohtaa kenties tarkoituksellisesti harhaanjohtavan otsikon. ”Youtuben syrjäytyneet” olisi paljon sopivampi otsikko tälle dokkarille. Oikeastaan tämän dokkarin pointti taitaa olla siinä, että ainakin osa syrjäytyneistä pystyy keksimään itselleen mielekkäitä aktiviteetteja ilman yhteiskunnan järjestämiä viriketoimintoja.

Sen verran täytyy itsestäni sanoa, että minua ei kiinnosta tässä vaiheessa pitää vblogia eli en ole tubettaja. Olen yhden videomerkinnän tehnyt uteliaisuuttani joskus kauan sitten. Samaten tein joskus vielä varhaisemmassa vaiheessa pari kokeilua audiomerkinnöistä, mutta jäivät nekin muutaman kerran kokeiluiksi. Ehkä vielä joskus, mutta silloin on varmaan kyse merkinnästä, jossa tekstit ja valokuvat eivät riitä kertomaan kaikkea.

Yksi vastaus artikkeliiin “Tubettajat, keitä he ovat?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s