Happy Halloween!

On taas aika sytyttää kynttilät kurpitsalyhtyihin, laittaa Bachin vampyyritoccata soimaan ja pukeutua naamiaisasuun, sillä onhan nyt halloween. Hmm taidan unohtaa kurpitsat ja naamiaisasut, mutta kynttilöitä ja Bachin toccata ehdottomasti.

Halloweenin on monisyinen juhla, lukuisten välitilojen juhla. Kuolleiden ja elävien maailmat lomittuvat mahdollistaen helpon siirtymisen maailmasta toiseen. Kuolleet viettävät juhlaa keskuudessamme ja samalla me hyvästelemme viimeisen vuoden aikana kuolleet läheisemme, jotka suuntaavat kulkunsa omaan maailmaansa juhlan päätteeksi. Vanha vuosi loppuu ja jos hyvin käy, uusi vuosi saa alkunsa samalla. Siirrymme vuodenajasta toiseen, kun syksyn koleus pikkuhiljaa muuttuu talven kylmyydeksi.

Karnevaalia viettävät ihmiset pukeutuvat naamiaisasuihinsa ja ovat siten välitilassa ihmisen ja toisen olennon välissä. Vampyyriksi pukeutunut on siinä ihmisen ja vampyyrin välissä. Puku antaa mahdollisuuden tehdä asioita, joita ihminen ei normaalisti tekisi, mutta jotka ovat oikealle vampyyrille tyypillisiä tekoja.

Selkein halloweenin välitiloista on ehdottomasti yö, jonka aikana nämä kaikki muut välitilat ilmentyvät. Tänä vuonna mahdoliset haloweenyöt ovat peräkkäisiä, mutta minä taidan pitää alkuperäisiä perinteitä yllä ja valita sen ensimmäisen. Tarvittaessahan voi sitten ottaa uusiksi toisena yönä, jos jäi jotain tekemättä tai kokematta. Öisin voi tehdä kaikkea kivaa, vaikkei olisikaan Halloweenin yö, sillä yö on ehdoton suosikkini välitilojen joukossa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s