Biohakkerointi ja Quantified Self

Biohakkerointi ja Quantified Self ovat mielenkiintoisia käsitteitä ja aiheita. Miten jokainen meistä voi kerätä dataa itsestään ja analysoida sitä sekä muuttaa analyysitulosten avulla omaa toimintaansa kohti omia ihanteitaan (terveys, parempi kunto, parempi ajankäyttö yms). Moni meistä harrastaa näitä molempia tiedostamattaan. Jos keräät tietoja liikuntasuorituksistasi (juoksu, kuntosali yms.), terveydestäsi (paino, syöminen, verenpaine, verensokeri yms.), ajankäytöstäsi (esim. kalenteri) tai vaikka seuraat talouttasi (säästöt, tulet, menot jne), harrastat jo Qunatified Selffiä ja osittain biohakkerointiakin. Quantified Selfissä on myös kysymys tulosten jakamisesta somessa, mutta ei se lopulta pakollista ole – tosin silloin jää osittain paitsi QS-yhteisön keskinäisestä tuesta ja vinkeistä. Ei se niin ihmeellistä lopulta ole.

Tämän postauksen pääasiallinen tarkoitus on esitellä teille muutama aiheeseen liittyvä kiinnostava video Youtubesta. Videot ovat pääasiaisesti englanniksi, koska on kyse globaalista ilmiöstä. Ensimmäisenä on Teemu Arinan suomenkielinen yleisesitys Quantified Selfistä.

Kahvin biohakkerointia (kahvia, klöntti voita ja MCT-öljyä). Lievästi sanottuna aika oksettavaa kahvin väärinkäyttöä, mutta ehkä se silti on perusteltua jossain mielessä. O.o

Dave Aspreyn The Top Six Biohacks -esitys The 21Conventionissa. Tämä on pitkä video, mutta kannattaa silti katsoa. Huomioikaa, että esittäjällä on omia taloudellisia intressejä tähän aiheeseen liittyen.

Jollyn Intermittent Fasting -esitys The 21Conventionissa. Mielenkiintoista.

DNews: Stop Eating Food: The Soylent Experiment. Voiko kiinteän ruoan korvata nestemäisellä oraalisesti käytettävällä personoitavissa olevalla ravintoliuksella. Hyvin kiinnostava ajatus ja tekisi mieli kokeilla, mutta vaatisi hieman enemmän perehtymistä.

Ellen Jorgensenin TEDTalk biohakkeroinnista. Biohakkerointi voi tarkoittaa myös tätä. Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kymmenen minuuttinen, vaikka meneekin vähän aiheen ulkopuolelle – jossain vaiheessa tämäkin on varmaan arkipäivää ylempänä esitettyjen asioiden yhteydessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s