Somekevätsiivous 2014

Lumet ovat sulaneet. Aurinko paistaa – ei tosin tänään. Linnut visertävät. Katu- ja siitepöly pöllyävät. Tukkoinen nenä niiskuttaa. On kevät! On kevät! On kevät!

Kevään alku on otollinen aika tehdä se pakollinen siivous somessa ja muissa nettitoiminnoissa. Niinpä minäkin olen nyt muutaman päivän aikana käynyt läpi käyttämiäni somepalveluita ja siivoillut niistä pois tarpeettomia seuraamisia, tykkäämisiä ja muuta sellaista sekä tietenkin hienosäätänyt asetuksia ja pyyhkinyt pölyjä muutenkin.

Kuva Tweetdeck-ohjelmasta.
Tweetdeckini näyttää mukavan tyhjältä, kun sen kaikki sisältö on merkitty luetuksi ja poistettu.

Twitteristä lähti pois muutama seurattava, kun osa heistä ei ollut julkaissut mitään pitkään aikaan ja pari oli sellaisia, joiden tweeteistä suurinosa ei kiinnostanut minua mitenkään. Nyt en tullut lisänneeksi yhtäkään seurattavaa, joten joudun tulemaan toimeen vähemmällä tweetteillä, mutta se on vain hyvä. Ennätän lukea suuremman osuuden seuraamistani tweeteistä.

Tweettaajien kategoriointi listoille on erittäin hyödyllinen toiminto, mutta se on aina yhkä tuskastuttavaa. Sama tweettaaja voisi sopia yhtä hyvin ympäristö-, aktivismi ja politiikkalistalle, niin mille listalle se on sitten laitettava. Huono ratkaisu, johon olen joutunut monen kohdalla tyytymään, on laittaa sama tweettaaja useammalle listalle.

Penkoessani Twitterin nurkkia aloin miettimään, että olisi käytännöllistä, jos organisaatioilla olisi erilliset twitter-tilit kriisiviestinnälle ja normaalille toiminnalle. Näin voisivat Twitterin käyttäjät luoda selkeästi oman Kriisiviestintä-listan, jolla kriisiviestintä ei hukkuisi arkipäiväin viestinnän sekaan. Onko tällaisia olemassa?

Ruutukaappaus Feedlystäni.
Feedly Chrome-selaimessa. Vaikka kyse on jonkin tyyppisestä pienoisohjelmasta, niin kaikki kuitenkin tapahtuu Feedly.com-sivustolla.

Jos te olette samanlaisia kuin minä, niin teille kertyy seurattavien blogien ja kiinnostavien nettisivujen RSS-syötteitä lukijoihinne enemmän kuin tarpeaksi. Siivoaminen ja syötteiden uudelleen järjestely on aina välillä pakollista, jotta siitä viidakosta voisi ylipäätään löytää jotakin. Nyt lähti aika monta sarjakuva sivua pois ja tilalle tuli jonkin verran tiedeuutisia. Valikoima vaatii kyllä hienosäätöä vielä.

Ainiin. Kirjanmerkit tietokoneella voisi kanssa käydä läpi ja harkita julkisen sosiaalisenkirjanmerkkilistan rakentamista johonkin nettipalveluun. Onko se vaivan arvoista?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s