Miksi irtisanoin Keskisuomalaisen tilauksen?

Irtisanoin tänään sanomalehti Keskisuomalaisen verkkoversion kestotilauksen päättymään kuluvan kauden lopussa. En siksi, että se olisi ollut erityisen kallis, vaikka verkkoversio onkin huomattavasti Helsingin Sanomien vastaavaa versiota kalliimpi. Tilauksen lopettamisen syitä on oikeastaan kaksi:

  • Keskisuomalainen ei pärjää laajuudessa eikä laadussa kilpailijoilleen, kuten kotimaisille Hesarille ja Ylelle tai kansainvälisille BBC:lle, CNN:lle ja Reuterssille. Maakuntalehtenä sen ei pitäisikään, mutta silti se tuhlaa resursseja näyttääkseen valtakunnalliselta medialta.
  • Maakunnallisia uutisia jään kaipaamaan, mutta en ole niiden vuoksi valmis sitä 20€/kk maksamaan. 10€/kk olisin vielä valmis maksamaan, mutta tällaista nettilehtipakettia ei enää näytä olevan saatavilla – muistaakseni aiemmin sellainen oli.

Valtakunnalliset mediat eivät koskaan tule käsittelemään Keski-Suomen asioita kattavasti, koska ne palvelevat lukijoitaan kaikista Suomen maakunnista. Parempi maakunnallinen profiloituminen olisi Keskisuomalaiselle siis oivallinen kilpailuvaltti. Jos lehti välttämättä haluaa säilyttää valtakunnallisen ja globaalin tason jutut, niin niiden rinnalle pitäisi luoda erikseenkin tilattavissa oleva Keski-Suomi-paketti. Tällä maakunta-paketilla lukijat voisivat täydentää valtakunnallisten ja globaalien medioiden tuottamaa uutisvirtaa.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Miksi irtisanoin Keskisuomalaisen tilauksen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s