Kahvillista lokakuuta!

Jotkut viettävät lihatonta lokakuuta Docventuresin innoittamana, mutta minä aion viettää kahvillista lokakuuta, jonka tosin aloitin jo syyskuussa. Ei sillä, ettenkö jo entuudestaankin joisi paljon kahvia, mutta ajattelin, että voisi hieman laajentaa kahvituntemusta ja kokeilla jotain oikeita kahveja – ei siis maustettuja.

Olen ehkä saattanut joskus mainita, että ostin vuosia sitten litran vetoisen kahvitermarin, mutta joskus taannoin totesin, etteivät sen tiivisteet enää pidä kahvia sisällään. Pöytätermoksena tuo se vielä toimii ihan hyvin, kun en kovin usein kahvia siinä monia tunteja seisota. Harvemmin olen sen kanssa missään liikkunut.

Kuva 0,5L:n Retki-termospullosta.
0,5L:n Retki-termospullo.

Nykyisin minulla on puolen litran Retki-termari, joka soveltuu kokonsa puolesta kätevästi repussa pidettäväksi niin maastossa kuin yliopistollakin. Enemmän tosin olen tullut käyttäneeksi sitä yliopistolla. En jostain syystä ole oppinut juomaan kahvia maastossa. Se ei ole elämää suurempi kokemus minulle.

Ostin viikolla yliopiston kahvilasta 3,5dL vetoisen teräksisen termosmukin. Käyttämällä sitä, saa takeaway-kahviin 10 sentin alennuksen – tästä lasken, että muki maksaa itsensä 80 täyttökerran kohdalla. Ei sillä, etteikö tulisi halvemmaksi tuoda kahvi mukanaan termarissa. Luultavasti yleisimmin taidan itse tuoda kahvin mukissa mukanani yliopistolle ja ostaa sitten toisen mukillisen tarvittaessa kahvilasta. Liekö kyse sattumasta ja syksystä vai onko huulieni rohtuminen seurausta tuon mukin käyttämisestä. Hyvä muki joka tapauksessa.

Kuva Asaklitt-termosmukista.
Asaklitt-termosmuki.

Vaihtoehtoja pitää olla, kun kyse on kahvista ja sen kuljettamisesta.

Kuva Etiopian Yirgacheffe Kochere -paketista.
Etiopian Yirgacheffe Kochere, 250g.

Uusin testaamani kahvi oli johan&nyströmin Ethiopia Yirgacheffe Kochere, jonka ostin edellisen tavoin vasta jauhettuna Coffeasta. Miellyttävä ja pehmeä kahvi, joka kestää myös termospullossa muutaman tunnin. Ei aivan yhtä hyvää kuin salvadorilainen Los Pirineos, mutta suositeltavaa silti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s