Mielenkiintoista ja inspiroivaa Youtubesta

Olen päättänyt perustaa Youtubeen RHuomautus Inspiroivat -soittolistan, jonne kokoan mielenkiintoisia ja inspiroivia videoita hyvin laajalla skaalalla. Mitään kissa- tai huumorivideoita tältä soittolistalta ei tule löytymään. Kaikessa mennään asialinjalla, enemmän tai vähemmän. Teen videoista jonkinlaisen lyhyen esittelyn tänne blogin puolelle aina lisäämisen yhteydessä ja mikäli videon upottaminen on sallittu, myöskin upotan sen tähän. Jos teen itse jossain vaiheessa videoita, niin ne eivät päädy tälle soittolistalle.

Ensimmäisenä Inspiroivat-listalle on päätynyt David Latimerin lasipulloon tehty ekosfääripuutarha, joka on kasvanut vuodesta 1960. Pulloa ei ole avattu kertaakaan vuoden 1972. Tällaisen ekosfääripallon voisi rakentaa itsekin kohtuullisen vähällä konkreettisella vaivalla, mutta lajin valitseminen onkin sitten kokonaan oma lukunsa. Olen jo pidemmän aikaa pohtinut tällaiset rakentamista, mutta lajinvalinta on vaikea homma. Mitä jos onnistuisin tappamaan tällaisenkin kasvin ja minusta tulisi kasvien kiduttaja?

Toisena listalla on Intermitten Fasting : An introduction by Jolly. Tämä on mielenkiintoinen esitelmä biohakkeroinnista ja etenkin lyhyiden paasto- ja syömisjaksojen käyttämisestä kokonaisterveyden ja elämän biohakkeroinnissa. Herättää mielenkiintoisia ajatuksia ja kysymyksiä.

Kolmas ja viimeinen lisäys (ensimmäisellä kertaa) listalle on Teemu Arinan esitelmä Quantified Self & Biohacking Finland tapahtumasta (10. 6.2013). Esitelmässä Teemu Arina kertoo, mistä Quantified Selfissä ja biohakkeroinnissa on oikeastaan kyse. Mistä on kyse, kun kerätään omasta itsestä dataa ja käytetään sitä parantamaan omaa terveyttä ja suorituskykyä. Quantified Self -ideologia on paljon mielenkiintoisempi kuin voisi aluksi kuvitella (numerot voivat joillekin olla tylsiä, mutta niistä voi saada kivoja asioita selville). Kukapa meistä ei olisi Quanified Self -ihmisiä, jossain määrin. Mittaammehan me painoamme ja jotkut verenpainetta tai -sokeria.

Kirjoittajalla ei ole mitään kytköksiä yhteenkään näiden videoiden julkaisijoista tai tuotemerkeistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s