Minä ja musiikki 2015

Musiikkimakuni ei kokenut suuria mullistuksia tänä vuonna. Se on edellisten vuosien tavoin saanut paljon vaikutteita Annikasta, mutta omat varhaisemmat, pääosin klassiset, mieltymykset näkyvät edelleen selkeinä.

Suurin yksittäinen muutos oli syksyllä tapahtunut Spotifysta luopuminen. Ei huvittanut maksaa kaksinkertaista hintaa Premiumista, kun kaikki tarpeeni tyydyttävä Unlimited poistui valikoimista. Youtube, kirjasto ja radio ovat tyydyttäneet musiikin tarpeeni ihan hyvin.

Musiikin kulutusta tilastoiva Last.FM-palvelu sanoo vuoden 2015 tärkeimmäksi artistiksi Yle Radioteatterin, mikä johtuu Knalli ja Sateevarjo -faniudestani. Ensimmäinen oikea muusikko eli Inna (Youtube) löytyy kakkossijalta. Inna on yksi selkeimmistä Annika-vaikutteista. Hämmentävää miten paljon olen oppinut pitämään Innan musiikista.

Artistiluettelon kolmas ja neljäs sija edustavat jo paljon perinteisempää minua eli Arcangelo Corelli ja Kaartin soittokunta. Corellin Conserto grosso on vain mahtava kokonaisuus ja varmaankaan en ole juuri muuta Corellilta kuunnellutkaan koko vuoden aikana.

Jacques Loussier Trion versiota Bachin Goldberg variaatioista on tullut kuunneltua näemmä hämmentävän vähän tai sitten se ei vain ole jostain syystä omalta koneelta rekisteröitynyt kuunnelluksi. Ostin hankalasti saatavissa olevan CD-levyn muutama vuosi sitten ja yhdessä vaiheessa kuuntelin sitä jatkuvasti. Etenkin unimusiikkina. Viime aikoina olen kuunnllut unimusiikkina Knallia ja Sateenvarjoa.

Last.FM-palvelussa näkyy vain osa musiikin kulutuksestani, kun se ei huomioi mp3-soittimellani tai puhelimellani kuuntelemaani musiikkia eikä Youtubesta kuunneltuja ennen tätä päivää. Näyttää tosin siltä, että Youtubestakaan läheskään kaikkia kappaleita ei merkitä tilastoihin.

Vuoden aikana olen käynyt yhdessä konsertissa. Minulta jäivät väliin jopa perinteiset Yläkaupungin yön konsertit, kun geokävely Metsoreitillä osui edeltävään päivään. Se ainuto konsertti oli Barry Douglasin pianokonsertti Mäntän musiikkijuhlien yhteydessä. Se oli oikein kiva konsertti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s